TILBURG AAN DE SCHELDE BIJ DE VISSERIJ

Omdat restaurant De Visserij aan de Piushaven zeer binnenkort plaats moet gaan maken voor mooie nieuwe luxe appartementen die ze op deze locatie gaan bouwen. Maar voordat de Visserij vergoed dicht gaat was er nog een leuke bierproeverij. Zo was er namelijk op zaterdag 21 en zondag 22 augustus een klein gezellig bierfestival. Tilburg aan de Schelde. Dit werd gedaan voor de vele vaste gasten en natuurlijk ook voor de echte bierliefhebbers.
 

Fish & chips, mosselen en veel meer
Bij lekkere biertjes, hoort uiteraard lekker eten. Nu weten we natuurlijk dat je daarvoor bij De Visserij (en De Burgerij) aan het goede adres bent. En dus kon je hier tijdens Tilburg aan de Schelde genieten van verschillende heerlijke hapjes. Denk aan fish & chips, mosselen en oesters. Maar ook als je geen liefhebber van vis of schelp- en schaaldieren bent, kun je genoeg proeven. 
 
Aanvankelijk zou De Visserij drie jaar in het pand blijven. Omdat de nieuwbouwplannen van Triborgh Gebiedsontwikkeling steeds verder opschoven kon het restaurant er nog twee jaar aan vast plakken. Maar nu is het einde dan toch echt in zicht. Begin volgend jaar dan starten ze met nieuwbouw van Wolstad. Maar voordat ze voorgoed gaan sluiten kan men hier nog gezellig na een mosselfeest gaan. 
 
 
 
 Joris is er gelaten onder. “Het is goed zo. We zijn al langer doorgegaan dan eerst de bedoeling was. We hebben hier veel geleerd en ons netwerk uitgebreid. Het is ook goed om weer terug naar De Burgerij te gaan. Daar gaan we ook weer nieuwe dingen ontwikkelen.” Joris licht een tipje van de op: “We gaan samenwerken met Theaters Tilburg en houden straks Burgerreisjes. Dat zijn verassende culinaire uitstapjes in en om Tilburg. 
 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 22 augustus 2021