Straatbeeld: Skihutjes op de Piushaven Boulevard met warme drank en heerlijke wintergerechten

Tilburgse wandelaars die naar buiten gingen om een wandeling te maken door Natuurgebied Moerenburg en over de Piushaven Boulevard. Horeca Piushaven kwam afgelopen week toch met een leuk idee, dat om wat leuke sfeer in de donkere dagen te scheppen, werd er dit weekend op de Boulevard kleine skihutjes geplaatst. Deze kleine kiosken stonden namelijk bij verschillende horecazaken aan de Piushaven. Zo ook bij Restaurant Harboury, Eethuis Twintig, en bij Cafe Zomerlust, in Moerenburg. Door drank, soep of een broodje-to-go aan te bieden wil Horeca Piushaven wandelaars graag tegemoet komen. 
 Andere horecazaken aan de Piushaven die geen skihutje aan de kade hadden staan waren ook gewoon geopend voor iets lekkers warms zoals een koffie to go of een heerlijke verse kippensoep zoals hierbij Porto. Net als bij alle andere horecazaken zoals Stadsbrouwerij013 en bij het hutje van Vittorio en andere horeca aan de Piushaven kunt u namelijk nog steeds terecht om daar heerlijke dingen af te gaan halen tijdens je Corona Lockdown wandeling. Dit kunt u dan buiten of thuis op gaan eten.
Bij lekker weer is het best wel erg druk hieraan de Piushaven. Vele wandelaars die alleen of met kleine groepjes een wandeling langs de haven gaan maken. Maar ook zeker door het mooi Natuurgebied Moerenburg zie je dan dagelijks vele wandelaars. Vooral nu in het weekend en nu zeker als vanavond de Corona avondklok om 21:00 uur ingaat in heel Nederland. Afgelopen week werd in het Brabants Dagblad en op de website van Tilburg.com namelijk bekend gemaakt dat er diverse, horecazaken hieraan de Piushaven Boulevard met kleine skihutjes op de boulevard warme drankjes en soep en andere kleine lekkere winter hapjes willen gaan verkopen. Dit doen ze nu alleen maar met mooi wandelweer zo ook vanmiddag. Dit was goed geregeld door diverse horecazaken die hieraan de Piushaven gevestigd zijn. Iedereen die wat ging bestelen bij een van die kleine skihutjes, die hielden zich dan ook allemaal netjes aan de corona regels. Met de drukke viel het namelijk echt wel mee er waren wel vele wandelaars aan de haven maar bij die kraampjes waar je een hapje en een warm drankje to go kon bestellen was het rustig en gezellig aan de haven.

Hopelijk mag dit zo blijven zolang bijna alle horecazaken nu dicht zijn tijdens deze rare tijden die wij meemaken tijdens deze #CoronaCrisisTilburg2021 waar namelijk nu echt iedereen last van onder vindt. Is dit een goede oplossing om buiten in deze wintermaanden dit wandelaars aan te bieden. 

 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl

Publicatiedatum 23 januari 2021