Horecanieuws: De Belinda een nieuwe prachtige horecaboot aan de Piushaven

Sinds deze week is er in de Piushaven een nieuw restaurant van wal gestoken. Dit in de voormalige kappersark van beton en daar waar afgelopen twee jaar nog Restaurant Boot 013 in gevestigd was daar zit nu De Belinda, van Chefkok en ondernemer Giel van Schaaijk in met zijn nieuwe Horecazaak/boot, die hij enkele maanden geleden heeft overgenomen van de voormalige eigenaar van Boot 013. Na bijna zes weken verbouwen ken je dit echt niet meer terug.
De zaak is vanaf donderdag 10 november open gegaan voor iedereen die er graag wil gaan komen lunchen of op de avond hieraan de haven heerlijk wil gaan dineren. Ook kun je hier lekker gaan borrelen. Afgelopen week toen het geopend was stond er al in de krant van het Brabants Dagblad en op de site van Tilburg.com dan ook een mooie openingsrecensie over deze nieuwe horecazaak van ondernemer Giel van Schaaijk.
Vandaag ben ik er zelf eens gaan kijken na deze grote verbouwing aan deze boot met heel veel historie van de afgelopen jaren hieraan de haven.
Als je van te voren al eens op deze boot bent geweest en je nu aanboort stapt dan ken je het van binnen echt niet meer terug een heel nieuw interieur bar en keuken zie je terug. Maar bij binnenkomst ga meteen even terug in de tijd van de jaren 70 en 80’s wat je terug kunt zien aan de nieuwe inrichting van het interieur.

Giel heeft nog genoeg toekomstplannen met de Belinda.

In het voorjaar gaan wij het terras dan ook helemaal aanpakken. Want deze schitterende plek recht aan het water van de Piushaven, die verdient dan ook een prachtig terras aan het water met uitzicht over heel de haven. Het terras wordt dan ook écht ingericht alsof je in Palm Springs bent: met geelwitte parasols, ligbedjes en relaxte zitjes om te borrelen, lunchen of heerlijk te dineren.

Drie horecazaken
Zoals gezegd heeft Giel inmiddels drie mooie goedlopende horecazaken in Tilburg: Restaurant RAK,aan de Piushaven Hooked aan de Korte Heuvel en sinds kort De Belinda. Zijn drie horecazaken dat zijn allemaal verschillende en onderscheidende concepten die het horeca-aanbod in de stad namelijk echt culinair verrijken.

Meer informatie over De Belinda 

De Belinda is zeven dagen per week geopend. De keuken is geopend tussen 12:00 – 22:00 uur,
Reserveren kan door te bellen naar 013-8228262.
Wil je meer informatie over De Belinda en de menukaart?
Check dan snel de website en volg ze via Facebook en Instagram.

Text en Fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven Publicatiedatum 12 november 2022