Horecanieuws: Boot 013 stopt er mee

Een zeer bijzondere wisseling van de wacht hieraan de Piushaven. De voormalige kappersboot die nu als mooie horecazaak Boot 013 is die gaat namelijk van eigenaar veranderen. En dat al vanaf 1 september gebeuren. Want deze mooie horecazaak op het water komt namelijk in handen van Giel van Schaaijk, eigenaar van RAK dat ook hieraan de haven is gevestigd, en van Hooked dat zit in de Sint Josephstraat ingang stapstraatje Korte Heuvel. Dit grote Tilburgse horecanieuws daar waar schrijver Bas Vermeer, vanmorgen mee aankwam, dat las ik dan ook terug in een  kranten artikel van het Brabants Dagblad. Deze bekende horeca-boot ook wel bekend als de kappersboot van vroeger. Die meerde eind 2006 af aan de kade van de Piushaven en was daarmee dan ook in één klap een van de meest opvallende bouwwerken in de haven van Tilburg.
Het korte roemruchte verleden van deze kappersboot die vanaf 2017 na jarenlang leeg heeft gestaan. En nu al weer enkele jaren geleden werd omgebouwd na een mooie nieuwe hippe horecaboot. Daar waar de verbouwing dan ook bijna twee jaar van duurde ging boot 013 in maart 2019 open.
Nu is sinds kort bekend geworden dat deze horeca-boot een nieuwe kapitein heeft gekregen en dat hij de boot helemaal weer gaat verbouwen. 

 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven
Publicatiedatum 17 Augustus 2022