Foto's: Eerste mooie Lentedag aan de Piushaven

Dat was vanmiddag volop genieten hieraan de haven met temperaturen van meer dan 15 graden. Vorige week was heel de Piushaven nog dicht gevroren daar waar ze toen massaal op het ijs gingen schaatsen. Dat met tempraturen van rond de min 15 graden. En nu op zaterdag 19 februari een week later is het dan ook echt lente. Tilburg ontwaakt uit zijn winterslaap.
Vele Tilburgers zoeken dan ook de eerste Lentezon, op in het het centrum of spoorpark maar hieraan de Piushaven, was het ook weer heerlijk vertoeven aan de boulevard. Helaas zijn alle terrassen hieraan het water nog steeds dicht en dat zal zo wel voorlopig nog even blijven. Dit in verbant met alle corona regels die nog steeds gelden. Maar ondanks dat dit nu nog steeds afspeelt. Zijn er genoeg mensen die na buiten zijn gegaan om van deze eerste mooie Tilburgse Lente dag te gaan genieten.
Zo ook deze twee dames Emma kouthoofd en Fleur tellman zij genoten volop van deze eerste mooie zonnige lente dag. Daar waarop zij met elkaar hun volle champagneglazen lieten proosten op een mooie lente en hopelijk weer een snel vrij normaal jaar in 2021.
Ook in de Piushaven zelf waren al enkele met hun bootjes aan het varen.
Op de kade's was het ook weer heerlijk met al die mensen die er zatten te picknicken of bij de horecazaken een hapje en een drankje en een heerlijk ijsje kwamen halen.
 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 20 februari 2021