Foto's: Aabe Dag 2021

Vanmiddag vond er voor de tweede keer deze leuke feestelijke Aabe Dag plaatst de eerste was namelijk alweer in 2019 En vandaag was het dan eindelijk zover bij AaBe Fabriek tijdens deze leuke mooie Aabe Dag daar waar het verleden en het heden van de Aabe Fabriek nu weer voor heel even samen kwamen. Zo waren er oud werknemers van vroeger hierbij aanwezig en onze Tilburgse Burgemeester Theo Weterings samen met Wethouder Bas Pas van der Pol. Die tijdens de rondleiding door Aabe Fabriek met enkele oud medewerkers van vroeger de verhalen aanhoorde hoe het hier namelijk vroeger er aan toe ging toen dit nog geen winkelcentrum was maar een wollen dekenfabriek.
 De AaBe Fabriek in Tilburg

Dat is mischien wel de bekendste fabriek van de stad. Die nu al weer sinds enkele jaren als een van de mooiste en leukste overdekt winkelcentrum van Tilburg is. Daar waar ze hier op deze plek vroeger nog wollen dekens van AaBe maakte. Die waren natuurlijk wel een wereldwijd begrip. Zoals je op deze pagina van Indebuurt Tilburg terug kunt lezen.

Het was dan ook weer een zeer geslaagde Aabe Dag daar waar de historie van vroeger en hoe het nu is mooi verteld en uitgelegd werd. Zo deden ondernemers en vrijwilligers hier aan mee en lieten zij aan de bezoekers zien hoe deze Aabe Dekens vroeger werden gemaakt. 
Ook kon men in de kelder zien met veel foto's en video materiaal van vroeger dat dit oude Tilburgse rijksmonument heel veel verhalen van vroeger heeft. Deze Kelder daar waar nu ook de Aabe tentoonsteling is over hoe het er vroeger eruit zag en hoe het nu geworden is werd feestlijk geopend door Wethouder Bas Pas van der Pol. 
 

Hieronder zie je de hele fotoserie terug van Aabe Dag 2021 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 18 september 2021