Er komt definitief geen groot drijvend zwembad in de Piushaven

De hoop was er dat deze zomer, als proef, een ‘drijvend zwembad’ in het water van de Piushaven zou gaan komen te liggen. De bedenkers zagen het al helemaal voor zich: mobiele pontons aan elkaar koppelen, een deel van de haven afbakenen, de bodem schoonmaken en op die manier een buitenzwembad creëren. In de buurt van restaurant RAK. Helaas dit gaat definietief niet gebeuren hierin de haven. Dat is wat er vandaag bekend is gemaakt. Lees hierover alles terug in het Brabants Dagblad.

Wordt het té druk aan de Piushaven?
In de buurt van de Piushaven zijn er nogal wat zorgen over de toenemende drukte. Tegenstanders van het zwembad haalden vorig jaar handtekeningen op tegen de proef. ,,We denken dat het een beetje teveel van het goede aan het worden is”, vertelde bewoonster Ineke van Geffen namens een aantal havenbewoners, die over de toenemende drukte in de haven haar verhaal vertelde aan Bas Vermeer van Stadsgezicht Tilburg over dit grote zwembad plan in de Piushaven. Een paar dagen geleden maakte de gemeente ook al bekend dat verschillende populaire grasveldjes veranderen in ecologische zones met omheining.

Vele buurtbewoners zijn het hier namelijk niet mee eens. Met lede ogen gaan we toekijken hoe volgende week, in opdracht van Gemeente Tilburg één van de mooiste plekjes om te verblijven aan de Piushaven, omgeploegd wordt tot een “omheinde ecologische plantenbak. De Piushaven word deze zomer wel erg saai en rustig. 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 26 maart 2021