Het grasveldje aan de haven naast Vittorio en met zicht op Villa Pastorie is binnenkort niet meer

Met lede ogen gaan we toekijken hoe volgende week, in opdracht van Gemeente Tilburg één van de mooiste plekjes om te verblijven aan de Piushaven, omgeploegd wordt tot een “omheinde ecologische plantenbak. Dit bericht hierover las ik vandaag terug op deze Facebookpagina van Villa Pastorie.

Was het niet de gemeente die juist van de Piushaven een aantrekkelijke plek wilde maken

Daar waar het leuk is om te verblijven aan het water. De Piushaven heeft zich ontwikkeld tot een stedelijke gebied dichtbij het centrum waar wonen, werken en recreëren samengaan. Het hele jaar liggen er historische, bewoonde vrachtschepen en in het vaarseizoen (half april tot half september) is het een levendige passantenhaven.

Aan de vele reacties die ik hierover terug lees op sociale media zijn er dan ook vele bewoners ondernemers die het hier absoluut niet eens mee zijn. Die willen het grasveldje zoals het nu is laten.
Hopelijk komt de Gemeente Tilburg met een goede en betere oplossing hiervoor, en laten ze dit mooie veldje aan de haven zo hoe het nu is. Dan heeft er namelijk iedereen plezier aan. In plaats van de bloempjes en de bijtjes die dan in dat omgeploegde “omheinde ecologische plantenbak” Die ze hier willen gaan plaatsen volgende week.

 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 22 maart 2021