Wie Help er mee om de Piushaven weer schoon te maken

Stichting Thuishaven Tilburg zet de traditie, het organiseren van een natuurschoonmaakactiviteit in de Piushaven op de zaterdag van NLDOET, ook dit jaar weer voort. De laatste acht jaar was het telkens een groot succes, ondanks corona., Zo'n 80-100 mensen uit wijk én stad verzamelen een flinke berg zwerfafval! Vrijwilligers van de Stichting Thuishaven Tilburg nemen ook dit jaar de coördinatie op zich. Natuurwerkgroep Moerenburg heeft grijpers en zakhouders aan ons uitgeleend.

Op zaterdag 12 maart houdt Stichting Thuishaven Tilburg de jaarlijkse schoonmaakdag Piushaven               

Iedereen kan meehelpen om kades en oevers van haven en aangrenzende delen van het Wilhelminakanaal te ontdoen van zwerfvuil. Ook frissen we het haven-meubilair lekker op! De schoonmaakdag is een onderdeel van de landelijke actiedag NL-Doet. Ook kinderen kunnen meedoen, maar dan wel onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een volwassene. Vanwege corona willen we groepsvorming voorkomen. Er is daarom geen gezamenlijke start en afsluiting. We werken met tijdslots zodat de deelnemers verspreid over de ochtend actief zijn. De eerste groep start om 9.00 uur met thee/koffie en wat lekkers, de laatste groep om 10.30 uur. De eerste groep zal rond 11.30 uur klaar zijn, de laatste groep rond  13.00 uur. Voor iedere groep is er na terugkeer weer wat te eten en te drinken. De centrale locatie tijdens deze dag is het grasveldje voor BSO Aan de Waterkant aan de Havendijk tussen het viaduct van de Ringbaan Oost en de Betuwestraat. 

 

Je kunt je tot uiterlijk 5 maart inschrijven. Dan krijgt u per Email nadere instructies over indeling en tijdstippen. De aanmelding gaat via deze website van NL Doet.nl:

 

Text: Stichting Thuishaven Tilburg

Foto's: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven

Publicatiedatum: 10 februari 2022