Straatbeeld: Sloop huizen Koopvaardijstraat

Al enkele weken zijn slopers en bouwvakkers druk bezig met het strippen van enkele oude huizen in de koopvaardijstraat. Daar waar vandaag al bulldozers te zien waren. Een sloopbedrijf is nu met zwaar en groot materiaal begonnen om die huizen plat te gaan gooien. Zo dat er binnenkort op deze plek gebouwd word aan nieuwe appartementengebouwen. 
 Perré & Partners gaat een gedeelte aan de Koopvaardijstraat herontwikkelen. “de Mersjant”, zoals het plan heet, omvat de sloop van enkele oude bedrijfshallen, het restaureren van vier karakteristieke woningen en de bouw van enkele nieuwbouwappartementen. Daarmee krijgt de Koopvaardijstraat een kwalitatieve opwaardering en de Piushaven een betere verbinding met de Tilburgse binnenstad krijgt. 


Hoe zit het met het Koningsplein?

Het Stadsforum moet de schakel worden tussen de binnenstad, het Koningsplein en de Piushaven. De gebieden moeten straks op natuurlijke wijze in elkaar overlopen. Ook het Koningsplein gaat daarom vanaf 2025 op de schop. Er komen woningen, groen en de naam Koningswei, van de volkswijk die daar ooit lag, wordt in ere hersteld. Deze plannen zijn nog minder ver gevorderd en worden op een later moment aan de raad voorgelegd. Lezen we op deze website van Gemeente Tilburg terug.

de Koopvaardijstraat

Daar waar nu al een groot nieuwbouw appartementencomplex gebouwd is genaamd De Koopvaardij en daarnaast komt dan “de Mersjant” Meer over deze nieuwbouwprojecten die nu bezig zijn in de Koopvaardijstraat kunt u terug zien en lezen op deze pagina van Mijnpiushaven

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 26 maart 2021