Stadsbrouwerij013 brouwt Tilburgs Kermis bier

 Geïnspireerd op de Tilburgse Kermis die onze zomer jaarlijks weer tot één groot feest maakt, presenteren we ons nieuwste Stadsbrouwerij 013 bier: het Vroolijke Rad. Met dit bier blikken we nostalgisch terug op hoe het allemaal begon. D’n Hooggaatie was namelijk niet altijd de klapper van het feest; in 1911 konden de Tilburgers hun lol op met het Vroolijke Rad, een van de allereerste attracties. Hierbij was het de bedoeling om zo lang mogelijk op een ronddraaiend wiel te blijven zitten. Met een paar biertjes achter de kiezen werd dat er vast niet makkelijker op! ;)

Het Vroolijke Rad is een knotsgek bier

met een lichtroze kleur vanwege het gebruik van suikerspin. Een fruitige hint is verkregen door bosvruchten, en door het toevoegen van viooltjes smaakt hij ook nog eens heerlijk fris. Dat, gecombineerd met het lage alcoholpercentage van 4,7% maakt dit een mega doordrinkbaar biertje, waarmee je die tien dagen wel door komt!

!! 𝐋𝐀𝐍𝐂𝐄𝐑𝐈𝐍𝐆 !!

Op 19 juli lanceren we dit bier in stijl! Haal voor 2 euro jouw proefglaasje op bij onze mobiele buitenbar, dan 𝘣𝘳𝘰𝘶𝘸𝘦𝘯 wij een gratis suikerspin voor je: de ultieme kermis food pairing. Link voor meer informatie: stadsbrouwerij013.nl/kermisbier

Text: Foto's Stadsbrouwerij013