Sinterklaas vaart dit jaar met zijn stoomboot niet de Piushaven in hij blijft een jaartje in Spanje

Er komt dit jaar helaas op zondag 15 november geen traditionele jaarlijkse intocht van Sinterklaas in de Piushaven. Want CoronaCrisisTilburg2020 zorgt ervoor dat pakjesboot12 voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog niet zal aanmeren hierinin Tilburg. ,De Corona regels zijn daarvoor momenteel te strikt en te streng.
Sinterklaas zal daarom dit jaar niet per stoomboot de Piushaven in Tilburg binnenvaren. Dat heeft het Sint Nicolaas Comité in Tilburg besloten. Het is volgens het comité niet mogelijk om te garanderen dat er bij deze druk bezochte intocht dan ook voldoende afstand kan worden gehouden van elkaar.

Alternatieve optocht of niet?

De Tilburgse Sinterklaastraditie kent vele geheimen, daarom heeft Sinterklaas dit jaar besloten zijn aankomst geheim te houden. Wie weet, kinderen in Tilburg, heeft de Sint op 15 november nog een leuke verrassing voor jullie in petto. Wel zal hij moeten afwachten wat voor regels er dan gelden”,. Dat is wat ik hierover terug las op de website van Indebuurttilburg.nl Het comité vertrouwt erop dat het goed komt met de Sinterklaascadeautjes. “Anderhalve meter afstand houden op het dak is goed te doen.