Piushaven is al 20 jaar in ontwikkeling

Thérèse Mol, projectmanager gebiedsregisseur van de Piushaven samen met Tilburgse Wethouder Bas van der Pol zij kijken op deze oude en nieuwe maquette van het Piushaven gebied terug. Met daarom heen het grote nieuwbouw ontwikkelingsgebied rondom de haven. Wat er in die afgelopen 20 jaar rondom het water allemaal is bij gebouwd en nog gaat komen in de toekomst. Niet alleen aan de Piushaven is er volop bij gebouwd maar ook rondom de omliggende woonwijken is er in al afgelopen jaren volop nieuwbouw bij gekomen met vele nieuwe wijkbewoners die hier aan het water zijn komen wonen. Vanmiddag vond er in het Falcon pand dan ook een kleine borrel plaats voor alle oud Tilburgse wethouders directeuren,leden van kwaliteitsteam en Piushaven Leven Podium, ontwikkelaars ontwerpers/adviseurs die hier allemaal zeer actief en betrokken waren aan al deze nieuwe projectontwikkelingen aan de haven daar waar zij aan bijgdragen hebben. 
 De Piushaven in de afgelopen 20 jaar In 2001 neemt de gemeenteraad van Tilburg een belangrijk besluit: de verouderde industriële haven Piushaven moet een levendig woongebied worden. Als verbinding tussen het centrum en landschapspark Moerenburg, maar met een eigen en tegendraads karakter en uniek door het water dat erdoorheen stroomt. Dit besluit is het begin van een dynamisch proces. Een ontwikkeling die sterk gekleurd is door initiatieven van en samenwerking met bewoners, schippers, ondernemers, ontwikkelaars en de gemeente zelf. Een ontwikkeling die door Gebiedsontwikkeling.nu ooit werd uitgeroepen tot de landelijk meest onderscheidende gebiedsontwikkeling. 
 Kracht van het water
De grote kracht van de Piushaven - de grootste stadshaven van Noord-Brabant – is het water; uniek voor Tilburg. De Piushaven heeft zich ontwikkeld tot de Boulevard van Tilburg. Een prachtig stedelijk gebied waar wonen, werken, recreatie en watersport samengaan. Een gastvrije omgeving waar iedereen elkaar kent en watersporters op gemoedelijke wijze ontvangen worden. Een historische haven die tevens als vriendelijke en levendige passantenhaven dient met uitstekende voorzieningen. Een gebied waar historie en modern design naadloos in elkaar overgaan.

 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 9 september 2021