Online informatieavond plannen over het nieuwe Koningswei

Op termijn transformeert het Koningsplein naar de Koningswei. Er komt o.a. een verbinding met de Piushaven en zo’n 350 koop- en huurappartementen. De gemeente, TBV Wonen en Amvest presenteren de bouwplannen via een online informatieavond op donderdag 29 april.

De informatieavond is tussen 19:00 en 20:30 uur. 

Koningswei wordt een plek waar in het centrum van de stad waar het prettig wonen en verblijven is in het groen. De parkeergarage blijft behouden. De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden starten in 2023, waarna de nieuwbouw ongeveer twee jaar duurt. Na oplevering van het Stadsforum en de aanpassingen aan de Paleisring, volgt de inrichting van de openbare ruimte. Dan verhuizen diverse evenementen en de markt naar het Stadsforum (planning 2025/2026).

Bijpraten over de plannen
Er is nog geen definitief ontwerp en er zijn nog geen contracten getekend met de ontwikkelaars. Maar de gemeente wil in samenwerking met TBV Wonen (eigenaar van Piusstaete) en Amvest/Aegon (eigenaar van het lage appartementengebouw met winkels) geïnteresseerden toch al graag bijpraten over de plannen. In juli verwacht de gemeente koop- en realisatieovereenkomsten te sluiten met TBV Wonen en Amvest.

De gemeente heeft een grote wens om de openbare ruimte op het Koningsplein te vergroenen. Er zijn nog geen ontwerpen voor het groen op het plein en rondom de nieuwe gebouwen. Bureau ZUS (ook ontwerper van het Stadsforum) start binnenkort met het ontwerp voor de openbare ruimte Koningswei.

Zoom
De online informatieavond op 29 april is via Zoom. Aanmelden voor de informatieavond is noodzakelijk en kan tot woensdag 28 april a.s. via mailadres martine.kuijpers@tilburg.nl. Uiterlijk donderdagochtend 29 april volgt dan een inlogcode voor de avond.  Een account aanmaken op Zoom is niet nodig. Via Zoom kunt u met de code rechtstreeks inloggen op de online bijeenkomst.

Bezoek de site van Zoom
Tijdens de informatieavond is het mogelijk om via de chatfunctie vragen te stellen aan de architecten en de projectleiding. Mensen die niet deel kunnen nemen aan de avond, maar wel vragen hebben, kunnen dit (achteraf) mailen naar martine.kuijpers@tilburg.nl. 

Planteam
Voor het Stadsforum & Koningswei werkt de gemeente met een planteam. Zij krijgen de ontwerpen tussentijds voorgelegd. Het planteam heeft de afgelopen periode vooral meegewerkt aan de ontwikkelingen op het Stadsforum. De komende maanden ligt het accent op Koningswei. Daarvoor wil de gemeente een apart planteam samenstellen. Geïnteresseerden die in de directe omgeving van het Koningsplein wonen of werken en mee willen denken, kunnen zich tot 17 mei a.s. als lid opgeven bij projectleider Chern Jansen via chern.jansen@tilburg.nl. Bij teveel aanmeldingen, volgt een loting.

Bezoek de pagina Stadsforum - Koningswei  

Bronvermelding: Text Gemeente Tilburg Afbeelding (Artist impression Bureau Zus)

Publicatiedatum 20 april 2021