Op vrijdagavond 30 mei vierde Satiata haar feestelijke opening en verwelkomde een enthousiaste menigte aan de Piushaven. Horecaondernemer Thomas Derks, presenteerde vol trots zijn nieuwste zaak de sfeer was direct levendig en gastvrij. Tijdens de openingsavond vulde het terras zich met bezoekers die genoten van een hapje, een drankje en de dynamiek van deze nieuwe culinaire hotspot. De stijlvolle inrichting en warme ambiance maakten meteen indruk.Op donderdagmiddag 5 juni had ik de kans om het prachtige interieur van Satiata te bewonderen en een blik achter de schermen te werpen. Thomas gaf een rondleiding door zijn nieuwe zaak, daar waar twee koks zich vol passie voorbereidden op de avondservice.Uit gesprekken met Thomas bleek al snel dat de eerste week een groot succes was de zonovergoten dagen zorgden ervoor dat zowel het terras op de Boulevard als de binnenruimte goed gevuld waren. Met slechts een maand verbouwing heeft Satiata een frisse, moderne uitstraling gekregen na lange tijd leeg te hebben gestaan. De nieuwe inrichting sluit perfect aan bij de bruisende dynamiek van de Piushaven Boulevard en belooft een stijlvolle plek te zijn waar gasten kunnen genieten van culinaire verwennerij.Hotspot van het PiushavengebiedThomas kon al proeven van de sfeer aan de Piushaven. Zijn succesvolle horecazaak en ‘grote broer’ Pulcinos verhuisde in 2023 vanuit de Nieuwlandstraat naar het Falconpand aan de Piushaven. Al snel groeide het uit tot een hotspot in het gebied, met onder andere huisgemaakte limoncello en authentieke Italiaanse gerechten. En nu hopelijk ook met deze practige nieuwe zaak Satiata.
Tekst en fotografie: Freddie de Roeck
Haven Boulevard Blog: MijnPiushaven.nl
Publicatiedatum: 6 juni 2025