Het was veel te druk aan de Piushaven Politie stuurde mensen weg

De Tilburgse politie en handhavers van de gemeente Tilburg die hadden op zondagmiddag gezamenlijk de vele carnavalsvierders op de Piushaven en het Piusplein verzocht om naar huis te gaan. 
 
 In het centrum van Tilburg was het duidelijk erg druk, waardoor de coronamaatregelen niet konden worden nageleefd. Wat ik hierover terug las in het Brabants Dagblad. Op het Piusplein en Korte heuvel was het met carnavals vierders erg stil dat ik zelf zag zo rond 14:00 uur toen ik daar deze foto's aan het maken was.
 Er waren daar enkele vrienden groepjes die verkleedt, erbij liepen en na een kroeg gingen waar ze niet verder dan aan de voordeur mochten komen. Lees hierover meer terug op DagjeTilburg D’n Opstoet! door Kruikenstad die dit jaar niet door mocht gaan. Je kunt carnavalsactiviteiten wel gaan verbieden,hierin Kruikenstad Tilburg, maar sommige carnavalsfanaten kunnen een feestje echt niet laten. Honderden carnavalsvierders hadden zich zaterdag en zondagmiddag verzameld op de Piushaven Boulevard. Maar ook op het ijs was er veel carnavals pret te zien. 
 
 Maar aan de Piushaven daar was het al twee dagen een soort van carnaval zaterdag veel te druk en op zondagmiddag kwam de politie rond 15:00 uur iedereen wegsturen.
Zonder morren gaven de ECHTE KRUIKEN en KRUIKINNEN daar dan ook gehoor aan. Zoals op dit filmpje van Mijnpiushaven.nl terug te zien is. 

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 15 februari 2021