Het draaiend huis krijgt een stadsstrand

U denk als Tilburger een stadsstrand op de Hasselt rotonde waar nu het draaiend huis staat dat kan nooit of het moet een goede een april grap zijn. Dat is het niet. Maar er komt zeker wel in de zomer een nieuw Tilburgs Stadsstrand, niet op de rotonde maar aan de overkant op het braakliggend smarius terrein. Dat is wat ik vandaag terug lees in het Brabands Dagbad van vrijdag 10 april 2020. Het nieuwe stadsstrand komt op loopafstand van het draaiend huis te liggen.
Strandbezoekers kunnen hier dan binnenkort een biertje drinken in het horecapaviljoen, op het strandzand luieren of surfen op de golven van een wavesurfer-attractie. Er komt een bamboepodium te staan voor optredens van singer-/songwriters en er zijn silent disco's gepland.


'Piushaven-achtig'
Het Smariusterrein ligt op de hoek van de Hasseltrotonde (waar het draaiend huis staat) en de Ringbaan-Noord. De circa 7 hectare ligt al jaren braak, maar moet zich ontwikkelen tot 'een woonwijk met Piushaven-achtige allure.


Bronvermelding:Brabands Dagblad 

Foto's:Freddie de Roeck

Tilburg heeft in het verleden wel meerdere stadsstrandjes gehad het bekenste was die van enkele jaren geleden aan de Piushaven. Daar waar nu een hele nieuwe woonwijk opgebouwd is.