Heropening: Primera AaBe

Afgelopen weekend was de feestelijke heropening van Primera in de AaBe Fabriek. Dit winkelcentrum is direct vanaf de opening, ruim 5 jaar geleden, een enorme hit. De combinatie van dagelijkse boodschappen en woonwinkels is vrij uniek in Nederland. Voeg daarbij het feit dat veel winkels van het formaat XL zijn en je hebt de verklaring voor het succes.

Frank Huijbers, de ondernemer van Primera AaBe, wilde niet achterblijven en had al lang plannen om zijn winkel uit te breiden. Die kans werd geboden toen bleek dat het naastgelegen pand van lunchroom ´t Smulhuys vrij zou komen. Met die extra meters aan winkelvloer staat Primera AaBe qua formaat direct in de top 5 van de ruim 500 winkels tellende winkelketen.

Bij binnenkomst valt direct op dat deze Primera al lang niet meer de tabakswinkel van vroeger is waar je verder alleen terecht kon voor een krantje, tijdschrift of staatslot. Uiteraard zijn deze assortimenten nog altijd vertegenwoordigd maar bijvoorbeeld de ruime diversiteit aan cadeau-artikelen neemt een prominente plaats in. ´Wij zijn uiteraard groter geworden, maar we zullen er alles aan doen om die gezellige winkel in de buurt te blijven.

Ik geniet dagelijks van het persoonlijke contact met mijn klanten en die wisselwerking wordt door mijn medewerkers ook als zeer prettig ervaren´, vertelt Frank. Terwijl we een rondje door de winkel maken valt ons oog op een hoek met koffie en thee. Frank vult aan:´wij zijn een samenwerking aangegaan met hofleverancier De Pelikaan uit Zutphen. We verkopen dus echte kwaliteitskoffie en -thee en alle benodigde accessoires. De Tilburgse melange koffie en ´Droom van Tilburg thee´ zijn exclusief voor ons gemaakt en dus alleen bij ons verkrijgbaar.

We hebben tijdens de openingsweek een opstelling gemaakt in de winkel zodat onze klanten het verschil zelf ook kunnen proeven´. Door de gedrevenheid en passie waarmee Frank het vertelt kunnen we een bakje koffie niet afslaan. Heerlijk! Intussen wordt ons een kijkje backstage gegund en schrikken we van het enorme aantal pakketten dat klaar staat om verzonden te worden. ´En dan is het nog niet eens Black Friday´, lacht Frank. Terwijl een van de medewerkers nog even een pasfoto maakt, besluiten wij om ook maar eens wat foto´s te nemen. Daarna nemen we afscheid en wensen Frank en zijn team veel succes met zijn winkel die klaar is voor een mooie toekomst in de AaBe Fabriek.