Fotoverslag: Dansjacht live performances in de Piushaven

Op zondagmiddag 17oktober stond de Piushaven in Tilburg in het teken van dansjacht 2021. Met professionele en amateurdans, urban, circus en hedendaags, laten we zien dat deze publieke ruimte weer een plek kan worden van vrijheid, verbeelding en ontmoeting. Dit met 11 pop-up performances dwars door de Piushaven waarin al dansend haven en stad heroverd en opnieuw belichaamd en bezield worden. Het mooie weer bracht gisterenmiddag dan ook vele bezoekers na de Piushaven Boulevard. Eindelijk was er na meer dan ander half jaar weer een leuk evenement te zien hieraan de haven.
 
 

De Influister boot
Daar waarmee Celine Werkhoven in haar veerbootje een bijzonder rondje door de Piushaven ging varen. Je stapte in het bootje bij de veervrouw en maakte de oversteek. Als betaling voor het roeien vroeg zij slechts een goed verhaal, een wens, een last, een geheim of andersoortig zielenroersel dat overboord mag worden gegooid.

 
 

Hoe kijken we naar onze omgeving en bewegen we onszelf daarin?
Deze actuele vraag stond dan ook centraal tijdens DANSJACHT, feestelijk hoogtepunt van Being There. Being There is de naam van het terugkerende project waarmee Tilburg Dansstad jaarlijks het bewegende lichaam in de openbare ruimte onderzoekt. Choreografen en dansers trekken de stad in; straten, pleintjes en parken worden hun werkterrein. Zo bewogen zij voorgaande jaren al in de binnenstad en woonwijk Theresia, begeven ze zich nu richting de Piushaven en volgen in komende jaren het stadspark en museumkwartier.

 
 
 
 
Dansjacht wordt georganiseerd door Tilburg Dansstad het samenwerkingsverband in de dans van DansBrabant, Fontys Dance Academy, Theater De Nieuwe Vorst, Theaters Tilburg en Factorium.

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 18 oktober 2021