Er komt een heel groot Havenfeest in de Piushaven

Het grote Tilburgse Havenfestival staat geplant in het weekend van 5 en 6 augustus 2023 op het programma. Dit duurt nog even, maar dit havenfeest is zeker wel iets om naar uit te kijken! Tijdens het honderdjarig bestaan van de Piushaven komt er een tweedaags Havenfestival naar de stadshaven. Met meer dan 100 schepen, shows en verschillende optredens. Denk aan demonstraties en voorstellingen op de schepen. Uiteraard is er ook op de kade van alles te doen.
Een lange karavaan van vrachtschepen met historie vaart zaterdag vanuit het Wilhelminakanaal de Tilburgse stadshaven in. Op de zondagmiddag staan er ook leuke activiteiten op het programma. 

100 jarig bestaan van de Piushaven

Het eeuwfeest van de Piushaven is voor de Stichting Thuishaven Tilburg, aanleiding om in 2023 dan ook groots uit te gaan pakken. Meer dan honderd historische bedrijfsvaartuigen gaan tijdens dit groot Tilburgs havenfestival aanmeren. Dat staat ook in het teken van de Nationale Varend Erfgoed manifestatie.

In het jaar 2023 bestaat de Piushaven namelijk precies 100 jaar. Reden voor een leuk havenfeestje. De Piushaven viert dit dan op 5 en 6 augustus 2023 dit groot tweedaagse havenfeest.

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 16 maart 2021