Een nieuwe Bakkerij aan de Piushaven: welkom bij Alma Broodlab

De Piushaven blijft verrassen. Waar eerst de geur van vers brood van Bikken & Bakken door het Falconpand trok, waait er sinds kort een frisse nieuwe wind door deze sfeervolle plek. De voormalige bakkerij heeft plaatsgemaakt voor iets nieuws, iets eigens, iets met passie: Alma Broodlab. Vandaag had ik het genoegen om kennis te maken met de gezichten achter deze gloednieuwe zaak het jonge en gedreven stel Xavier en Elilyn. Twee ondernemers met liefde voor ambacht, smaak en gastvrijheid. Samen hebben zij in de maand April Alma Broodlab geopend, en wat direct opvalt: dit is veel meer dan zomaar een bakker.
 Binnen ademt de zaak warmte en creativiteit.

Je vindt er niet alleen dagelijks vers gebakken brood, maar ook zoetigheden waar je blij van wordt. Denk aan huisgemaakte lekkernijen, croissants die knisperen bij elke hap, en broodjes die verser niet kunnen. En of je nu vroeg op pad bent of rustig je dag begint: ook voor een goede kop koffie en een ontbijt ben je hier van harte welkom. Alma voelt als een plek waar je even stil mag staan. Waar je je dag goed begint, of je middag onderbreekt met iets lekkers. En het mooiste? Dat het opnieuw een plek is geworden waar liefde voor het vak en persoonlijke aandacht centraal staan.

Dus ben je in de buurt van de Piushaven, loop dan zeker eens binnen bij Alma Broodlab. Laat je verrassen door de smaken, de sfeer en de mensen erachter. Xavier en Elilyn heten je graag welkom in hun warme Alma broodlab.

Tekst en Fotografie: Freddie de Roeck

Haven Boulevard Blog: MijnPiushaven.nl

Publicatiedatum: 15 mei 2025