Bewoners van Armhoefse Akkers en wijk Jeruzalem zijn niet blij met de komst van Waterproef in Moerenburg

Zestigduizend bezoekers per jaar. Het is een ruwe schatting die Ernst Jonkers en Luc Zweerts maakten voor hun nieuwe recreatieterrein WaterProef dat in het mooie rustige Natuurgebied Moerenburg aan de oostkant komt. In mei 2021 moeten de poorten hiervan open gaan. Vele omwonenden schrikken van deze verwachte drukte bij recreatiepark WaterProef. Zo ga je niet om met je toekomstige buren.

Commotie over de verwachte drukte bij het toekomstige recreatieterrein Waterproef

Dit stond vandaag 21 november in het Brabands Dagblad, dat vele bewoners van de wijk Armhoefse Akkers en Jeruzalem echt niet blij zijn met deze nieuwe attractie in het rustige Moerenburg waar straks duizenden mensen op afkomen voor dagrecreatie. Dit mooie stukje natuurgebied in Tilburg waar het nu nog lekker rustig is, daar waar vele wandelaars op rust komen om even weg te zijn van de Tilburgse stads drukte

De Klankbordgroep Waterzuivering Moerenburg en de Buurtraad Armhoefse Akkers

Zij zijn zeer verrast door een publicatie in het Brabants Dagblad van 20 november waarin aangekondigd wordt dat er straks 60.000 bezoekers per jaar naar de waterzuivering zullen komen. Sinds 2017 heeft Buurtraad Armhoefse Akkers hiervan al op hun website een digitaal dossier van bijgehouden hoe buurtbewoners hierover denken.

 

Text en Fotografie: Freddie de Roeck / mijnjpiushaven.nl

Publicatiedatum 21 november 2020