Afval vrijwilligers Prikken de wijk Piushaven en Jeruzalem schoon

Traditiegetrouw trekken vele duizenden mensen voor deze Landelijke Opschoondag de natuur in om zwerfafval op te ruimen. Dat is hard nodig, want naast de gebruikelijke troep komen er ook steeds meer mondkapjes in het milieu. Zaterdag 20 maart was het weer de Landelijke Opschoondag, maar er waren natuurlijk ook vele Tilburgse helden die dagelijks andermans rommel opruimen. Zo ook vanmorgen in de wijk Jeruzalem daar waar twee kinderen Meike en Jelle samen met Guus die een medewerker van het Brabants Afval Team is. Die zijn aan het prikken en ruimen samen de rotzooi in de wijk op.
Ook aan de Piushaven daar waar nu in deze #CoronaCrisisTilburg2021 dan ook dagelijks vele mensen een wandeling gaan maken waarvan dan weer enkele hun vele rotzooi en zwerfafval gewoon laten liggen. Dit werd vandaag opgeruimt door dit groepje prikkers en vele andere vrijwillgers, die dit gedaan hadden.

Dit jaar vondt de Landelijke Opschoondag in aangepaste vorm plaats. Deelnemers werdt gevraagd in hun eentje een ommetje te gaan maken. 

Wil je net iets meer doen dan alleen opruimen? Maak dan gebruik van de Zwerfvuil-App. Hiermee kun je het gevonden en opgeruimde afval vastleggen op je telefoon. De gegevens die jij verzamelt, worden dan gebruikt voor onderzoek naar zwerfafval, waarbij ook gezocht wordt naar structurele, effectieve oplossingen. Zo kan met jouw hulp het zwerfafval probleem bij de bron worden aangepakt. 

 
 Voor al deze Tilburgse afval vrijwilligers die vandaag hieraan de Piushaven en in de wijk Jeruzalem het vele zwerfvuil opgeruimd hebben. Hiervoor dank, Dit namens de Gemeente Tilburg het Brabants Afval Team en Diamant-Groep, Groen Xtra die dit vuile werk dagelijks doen. Maar met hulp van al deze vrijwilligers die vandaag dit gedaan hebben is Tilburg weer een stukje schoner geworden. 
 
  

Text en fotografie: Freddie de Roeck / Mijnpiushaven.nl
Publicatiedatum 20 maart 2021