Foto's: Piushaven Gloeit 2018

Op zondagavond 30 december vond in de Piushaven voor de aller eerste keer Piushaven Gloeit plaats. Het waren niet bepaald de plezierigste omstandigheden om er eens met de kinderen op uit te gaan. Kil, regen die in ragfijne druppeltjes naar beneden kwam. Toch waren grote aantallen jonge gezinnen naar de kop van de Piushaven gekomen voor het lichtjesfeest. Om de sfeer te verhogen waren er op straat vuurkorven neergezet.

 
Waterwenslampions


De Horeca zaken aan de Piushaven die deden uitstekende zaken. Bij kraampjes konden bezoekers warme chocola, oliebollen en glühwein kopen. En van tijd tot tijd kwamen lichtjes op het water voorbij dobberen. De opbrengst van de verkoop kwam ten goede aan project de Quiet 500, dat armoede in Tilburg bestrijdt. ‘Waterwenslampions’, doopte een van de omstanders de lichtjes. Mensen hadden verschillende redenen om ze te water te laten. Gewoon omdat het mooi en sfeervol was. 

Alle foto's terug zien van Piushaven Gloeit 2018: Kijk dan op deze Facebookpagina van Mijnpiushaven. Daarin staan vele foto's bij.