Havenbeeld: Kinderen krijgen Zeilles in de Piushaven

 

Vandaag was er in de Piushaven een open-dag van zeilschool Topti's' die hier sinds kort gevestigd is in de haven als zeilschool. Wie zich hiervoor had opgeven kon in een klein zeilbootje gaan varen. Daar waar Nienke en Jolien allebei eigenaar van Zeilschool Topi's zijn. De kinderen die hieraan meededen kregen eerst goede uitleg en ze gaven instructies over hoe je met deze kleine optimist in de haven kunt gaan zeilen. 

Nienke Feenstra en Jolien Clijsen zijn twee jonge maar ervaren zeilinstructeurs, ze zijn zelfs de oceaan over gezeild. Zij willen nu hun ervaring inzetten voor kinderen, met de nieuwe zeilschool ‘Topti’s’: Tilburgse Optimisten Club. In samenwerking met Tilburg te Water willen zij Tilburgse kinderen laten ervaren hoe leuk zeilen is. Dit deden ze vandaag tijdens deze open-dag waar meer dan rond de 100 aanmeldingen zijn binnengekomen van ouders die hun kinderen hiervoor hebben opgegeven.

Op Boot013 in de Piushaven!
zagen de ouders vanaf het drijvende terras de zeilactiviteiten van hun kinderen heel goed. Na afloop kregen ze dan ook allemaal een diploma uitgereikt voor het zeilen dat ze geleerd hadden van Nienke en Jolien.

Kom ook een keertje gratis proefzeilen. In een veilige omgeving, met de deskundige leiding van Jolien en Nienke, terwijl je ouders genieten op één van de vele leuke terrasjes rondom de Piushaven. Binnenkort heeft zeilschool toptis nog een open dagen voor meer informatie bezoek hun website. 

Zeilcurus 
Na de zomervakantie begint de echte zeilcursus. Je gaat de eerste grondbeginselen van het zeilen leren en spelenderwijs leer je de theorie in het clubhuis van Zeilschool Topti’s aan de haven. Als je het leuk vind kan je later naar een grote zeilschool op het grote water. Nienke en Jolien gaan je daar alles over vertellen.